Na het afwerken van de wanden en bijvoorbeeld vloer binnen je woning, breekt een spannende en leuke periode aan: het inrichten van de verschillende kamers. Er spelen hierbij verschillende factoren een rol. Zo moet het interieur passen bij de kleuren op de wanden en het type vloer wat gekozen is, maar ook het nodige comfort bieden. Denk aan een relaxzetel, die je rug voldoende moet ondersteunen om rugklachten te kunnen voorkomen. In dit artikel vind je tips die je helpen bij het samenstellen van het interieur in huis. Om direct van wal te steken: kijk eens bij een partij als Meubelzorg.be om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt op het gebied van comfortabele meubels. 

 

Meubels die het wooncomfort vergroten 

Zeker onder ouderen is het gebruik van onder meer sta op stoelen populair. De stoelen lijken qua ontwerp sterk op een reguliere relaxzetel, met het verschil dat deze naar voren kunnen bewegen. Op deze manier maak je het jezelf makkelijker, bij het opstaan vanuit de stoel. Met name bij diepere stoelen en banken kan dit voor senioren steeds lastiger zijn, als gevolg van stijve spieren en gewrichten. Nog groter is het comfort van een dergelijke relaxzetel, wanneer je deze ook naar achter kunt bewegen. Hierbij komt een voetensteun onder de stoel vandaan. Het biedt je het welverdiende comfort tijdens het lezen van een boek of bekijken van een film. Heb jij de sta op stoelen al eens bekeken? 

 

Probeer verschillende kleuren binnen de interieurstijl te combineren 

Je wilt bij het inrichten van een woning voorkomen dat ruimtes te saai worden. Het is om deze reden verstandig het gebruik van verschillende kleuren binnen een vaste interieurstijl (industrieel, landelijk, modern, etc.) te combineren. Ga hierbij niet uitsluitend voor de rustige pasteltinten en subtiele kleuren als beige; probeer deze kleuren te mixen met een fellere accentkleur. Je kunt deze accentkleur kiezen voor de bekleding van meubels, maar bijvoorbeeld ook voor de raamdecoratie. 

 

Doe online inspiratie op voor je interieur 

Er zijn talloze websites en blogs waarop mensen hun interieur delen aan de hand van meerdere foto’s. Voorbeelden van grote platforms zijn onder meer Pinterest en Instagram. Bekijk deze netwerken eens om inspiratie op te doen voor het interieur binnen je eigen woning. Let bij het bekijken van de foto’s op de kleuren die gecombineerd worden, op het gebruik van wisselende materialen, enzovoorts.