Verhuizen kan een grote klus zijn en er komen veel dingen bij kijken, ook zaken waar je van te voren nooit aan heb gedacht. In dit artikel geef ik je handige tips die je kunt gebruiken voor een verhuizing om deze met zo min mogelijk stress door te komen.

 

Begin op tijd

Het is de meest veel voorkomende tip, maar wel een hele belangrijke. Begin op tijd met inpakken, uiteindelijk zul je hier namelijk heel blij mee zijn. Probeer elke dag minimaal een doos te toen. Organiseer ook je inpakbeleid, zo kun je namelijk het beste elke kamer afzonderlijk het beste inpakken. Label vervolgens ook deze dozen, zodat je weet bij het uitpakken waar elke doos hoort.

 

Meten is weten

Het is belangrijk dat je weet wat wel en wat niet door de deur heen kan. Meet de grote spullen en dan weet je precies of de spullen door de deur kunnen. Het is namelijk erg vervelend als je hier achter komt zodra je bij de deur aankomt. Ook het verplaatsen van grote artikelen kan een opgave zijn. Hoe ga je bijvoorbeeld je bankstel, bed en kasten verplaatsen? Maar denk ook aan de zaken die in je tuin kunnen staan, zoals een trampoline, tuin lounge set of een tuinhuisje. Beschik je zelf over vervoer om deze spullen naar de nieuwe locatie te brengen of heb je hierbij hulp nodig van een verhuisbedrijf? Zoek dit van te voren goed uit!

 

Vermijd de zomer

De minst gunstige tijd om te gaan verhuizen is midden in de zomer. Het is dan veel te warm om met alle zware spullen heen en weer te sjouwen. Om het verhuizen minder zwaar te maken, is het verstandig om in je omgeving rond te vragen wie je zou kunnen helpen. Ze zeggen dat veel handen licht werkt maakt, maak hier dan ook gebruik van! Daarnaast is het ook erg gezellig om met een groepje te verhuizen!