Ga je binnenkort verhuizen? Het is dan fijn om een verhuisbus te huren. Vaak heb je veel spullen die je van het ene huis naar het andere huis moet krijgen. Het is een hele klus om alle spullen naar je nieuwe huis te krijgen. Zorg voor een grote verhuisbus zodat je veel meubels in een keer kunt verhuizen. Vrienden en familie willen vaak wel helpen met verhuizen en klusjes als schilderen. Je wilt natuurlijk dat je nieuwe huis een fijne nieuwe plek wordt. Ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden met een verhuisbus? Wij vertellen het hier.

Eigen risico en schade

De meeste mensen zijn niet gewend om in een verhuisbus te rijden. Het is vaak een groter voertuig dan een eigen auto en daardoor is het moeilijker in te schatten. Schade is sneller gemaakt en dat wil je natuurlijk niet. Iedere verhuisbus heeft een verplichte WA-verzekering. Alle materiële schade en letselschade die wordt toegebracht aan anderen zijn hieronder verzekerd. Kijk eens naar de goedkoopste autoverzekering. Heb je schade aan de bus zelf? Deze valt niet onder de WA-verzekering. Kies je voor een allriskverzekering dan dekt het ook de schade aan de bus. Vaak bieden verhuurbedrijven deze verzekering niet aan. Er geldt dan dus een forse eigen risico.

Afkopen van eigen risico

Het verlagen van het eigen risico is mogelijk en zeker aan te raden. Ondanks de extra kosten is dat wel verstandig om te doen. Heb je schade veroorzaakt met het deel van de verhuisbus op hoogte? Vaak moet het dan 2 meter boven de grond bevinden. Het eigen risico is dan hoger en je kunt het vaak niet afkopen of verlagen. Zorg dat je extra goed oplet wanneer je een parkeergarage binnenrijdt. Het is zonde wanneer je extra geld kwijt bent. Vaak kun je het geld goed gebruiken wanneer je net bent verhuisd.

Tijdsduur

Een verhuisbus huur je meestal per dag. Zorg dat je alle grote meubels als eerste verhuisd. De accessoires en kleinere meubels kun je eventueel ook nog met de auto verhuizen. Het is dan natuurlijk ook fijn om een goede autoverzekering te hebben. Kijk op Overstappen.nl om te zien wat de beste optie is. Staat de auto op jouw naam dan is het verplicht om ook een autoverzekering af te laten sluiten. Regel dit op tijd zodat je hier geen probleem mee gaat krijgen.

 

Ga je binnenkort verhuizen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een verhuisbus. Besteed wel aandacht aan het informeren voor de juiste verzekering om op voorhand kosten te besparen!