In een huis zijn er verschillende manieren om jezelf te beschermen. Of het nu gaat om inbraak, brand, gas of zelfs om een zwembad te bewaken, er zijn veel oplossingen om je leven veiliger te maken. Een huis hebben waar je je veilig voelt en het kunnen verlaten zonder je zorgen te hoeven maken over het mogelijke risico op inbraak of brand is een basisbehoefte voor iedereen. Om deze reden is het essentieel om het huisalarmsysteem voor je huis te kiezen op basis van het type of de soorten incidenten die je wilt vermijden. Het gebruik van draadloze huisalarmsystemen is de aanbevolen methode om bescherming van jou en je huis te garanderen. Vergeleken met een bedraad huisalarmsysteem is een draadloos alarmsysteem betrouwbaarder, veiliger en efficienter. Een alarmsysteem kopen is dus zeer zinvol.

 

Inbraakalarm

 

Een inbraakalarm, zoals de naam al doet vermoeden, is een type alarm ontworpen om inbraak in een huis te voorkomen of te melden. Dit systeem is bedoeld om je te beschermen tegen diefstal of vandalisme. Het inbraakalarm is momenteel één van de beste technologische beschermingsoplossingen. Het is een apparaat dat uit verschillende elementen bestaat. Allereerst zijn er verschillende detectoren. Dit kunnen bewegingsmelders zijn of diafragma-melders. De eerste bewaakt beweging binnen een bepaalde omtrek en de tweede detecteert het openen van een deur of raam. Deze melders sturen hun signalen naar een alarmcentrale. Deze centrale is het die, afhankelijk van de instellingen, zal beslissen of ze de waarschuwing wil starten of niet. Het alarm wordt doorgaans altijd uitgevoerd door een sirene. Dit zeer krachtige geluid heeft de neiging inbrekers weg te jagen. De centrale stuurt vervolgens een bericht naar je smartphone om te melden dat het alarm afgaat.

 

De prijs van het inbraakalarm

 

De kosten van dit type alarm zijn zeer variabel, afhankelijk van het uit te rusten oppervlak en de gebruikte technologie. Er zijn veel verschillende sensoren voor het detecteren van opening, beweging, glasbreuk of zelfs bewegingen. Sommige detectoren zijn goedkoper dan andere. Het hangt dus allemaal af van je beveiligings- en beschermingsbehoeften. Op onze website vind je alle informatie en prijzen over een alarmsysteem kopen.

 

De verschillende onderdelen van een alarmsysteem

Een draadloos huisalarmsysteem bestaat uit verschillende elementen die via radiogolven met elkaar communiceren. Over het algemeen, ongeacht de soorten inbraak of incidenten waartegen je je wilt beschermen, bestaat een draadloos huisalarmsysteem uit, zoals hierboven al vermeld:

  • een alarmcentrale
  • detectoren
  • sirenes

Aan deze componenten kunnen accessoires worden toegevoegd, zoals een afstandsbediening of een alarmtoetsenbord, schermen, bewakingscamera’s, enz.
De alarmcentrale
Het is het hart van het huisalarmsysteem. De centrale beheert de opgenomen beelden en de informatie die door alle andere componenten van het draadloze alarmsysteem wordt verzonden. Volgens de ontvangen meldingen stuurt het de juiste informatie terug. Daarnaast is de alarmcentrale voorzien van een gsm-zender waarmee hij je in realtime waarschuwt voor ongewenste inbraakgevallen en waarmee je ook direct toegang heeft tot de centrale.
Detectoren
Voor elk type inbraak of anomalie zijn er geschikte detectoren. Ook voor inbraakpogingen zijn er sensoren die specifiek zijn voor elke toegangsroute, of het nu deuren, ramen of daken zijn. Er bestaan ​​ook specifieke detectoren om het risico op ongevallen zoals brand, gaslekkage, overstroming van water enz. te vermijden.
Sirenes

Buitensirenes worden gebruikt om de eigenaar en de buurt te waarschuwen voor een poging tot inbraak. Buren kunnen het betreffende huis lokaliseren dankzij de lichtflitsen die uitgezonden worden door de sirenes. Maar bovenal spelen de buitensirenes een afschrikwekkende rol. In feite wordt 95% van de inbraakpogingen afgebroken dankzij het lawaaierige geluid van deze sirenes waardoor inbrekers op de vlucht slaan.

 

Videobewaking

 

Videobewaking is een goede aanvulling op eventueel andere huisalarmen. Met name om nog effectiever indringing tegen te gaan. Dit type bewaking is een netwerk van camera’s die je huis bewaken. Ze kunnen worden geactiveerd via een bewegingsdetector en stellen je onmiddellijk op de hoogte. Er zijn verschillende systemen. Dankzij een applicatie op je smartphone kun je je huis vanaf de andere kant van de wereld monitoren als je dat wilt, en de politie waarschuwen als je live een inbraak ziet. De camera’s kunnen ook de beelden opnemen. De mogelijk bestaat om een ​​abonnement te betalen aan een beveiligingsbedrijf, die 24 uur per dag in de gaten houdt wat je camera’s filmen. Er zijn een indrukwekkend aantal camera’s, sommige discreet en andere zeer opvallend om dieven de gok niet te laten wagen bij jou een poging tot inbraak te doen. De prijzen variëren noodzakelijkerwijs per technologie. Er zijn cameras die 360 ​​° filmen, vaste camera’s, op afstand beweegbare camera’s, camera’s voor buiten etc. Let wel op dat je de privacy van je buren respecteert: het is uitgesloten om in hun tuin te filmen. De installateur alarmsystemen zal je daar ook zeker op attenderen.

Een installateur alarmsystemen van ons kan je al het benodigde persoonlijk advies geven. Elk huis is immers anders. Twijfel niet om ons vrijblijvend te contacteren!