Het organiseren van een verhuizing kan veel lastiger zijn dan u denkt! Wacht niet tot de grote dag om uw spullen klaar te maken of het nodige administratieve werk te regelen! Voor een vlot verloop van zaken gedurende heel uw verhuisproces, is het vaak aanbevolen om een verhuizing 2 of 3 maanden van tevoren goed voor te bereiden.

We raden u ook aan om iets in je buurt te houden om je bezig te houden, zoals een tablet waarmee u uzelf tijdens de rusttijden kunt bezighouden door op Facebook te kijken of misschien een beetje plezier te hebben op Bet777 om u een beetje te ontspannen.

In Beweging, Dozen, Verhuizer, Verhuiswagen, Karton

3 maanden voor de verhuizing

Schat nu in hoe lang u uw verhuizing op voorhand gaat voorbereiden. Om goed op tijd te beginnen is het aangeraden om ongeveer drie maanden op voorhand te starten. Neem met ons contact op en vraag om een gepersonaliseerde prijsopgave, evenals assistentie op maat om uw behoeften beter te definiëren aan de hand van onze voorgestelde diensten.

Als u een huurder bent: breng de verhuurder op de hoogte van uw vertrek. Houd rekening met een opzegtermijn van 1 maand voor gemeubileerde woonruimte en 3 maanden voor lege woonruimte.

Begin met het klaarmaken van uw dozen zo vroeg mogelijk en maak van de gelegenheid gebruik om een paar zaken uit te sorteren. U kan altijd iemand plezier maken door wat u niet gebruikt weg te geven, of te verkopen en als laatste oplossing, zelfs weg te gooien wat u niet meer gaat gebruiken.

1 maand voor de verhuizing

Een maand voor de uiterste datum betekent dat u kunt starten met de eerste administratieve stappen. Uw accounts voor bepaalde diensten opzeggen (internetprovider, telefoon, kabelabonnement, enz.).

Vergeet niet uw adreswijziging door te geven aan overheidsinstellingen, zoals het belastingkantoor. Overweeg een post- en pakket verzendservice bij de postdienst te nemen om u extra tijd te geven om uw formaliteiten te vervullen. Verwittig uw bank, uw verzekeringsmaatschappijen, uw energieleverancier en uw water distributeur om uw meters te laten lezen.

15 dagen voor de verhuizing

Plan een vrije dag in voor uw verhuisdag. Zoek iemand om op je huisdieren te passen. Vraag aan Electrabel om de elektriciteit in je nieuwe huis aan te sluiten. Vraag ook naar de opening of overdracht van uw internet- en telefoonlijnen.

Thuis, Actie, Huis, Verhuizer, Vrachtwagen, Helpen

Op de verhuisdag

Als de verhuisdag is aangekomen dan kan u ervoor zorgen dat de toegang vrij is voor een snelle en veilige behandeling. Indien mogelijk, groepeer uw dozen volgens de betrokken kamers. Aarzel niet om bepaalde taken te delegeren, zodat u altijd beschikbaar bent voor de verhuizers, vooral om hen te informeren over breekbare voorwerpen of eventuele speciale kenmerken van uw meubilair. Controleer uw huis om er zeker van te zijn dat er niets ontbreekt.

Om ervoor te zorgen dat de verhuizing op de grote dag soepel verloopt, moet u niet vergeten de nodige administratieve formaliteiten te vervullen. Of het nu gaat om de vrachtbrief, de leveringsbon of het instructie- en leveringsformulier, lees deze aandachtig voordat u een document ondertekent. Als u op de dag van de verhuizing aanwezig bent in uw oude woning, zorg er dan voor dat een vertrouwd persoon aanwezig is op de plaats waar uw spullen worden afgeleverd om het uitladen over te nemen.