Wasmachine verhuizen

Wasmachine verhuizen

Wasmachine verhuizen? Doe op dan beroep om een proffessionele verhuisfirma.

Het verhuizen van de wasmachine is een flinke klus en niet altijd even gemakkelijk. Een wasmachine is niet alleen zwaar maar ook behoorlijk onhandig. Zo staat de wasmachine vaak boven of op zolder en heeft het weinig plekken om goed vast te houden. Ook is het belangrijk om de wasmachine goed te beveiligen tegen beschadiging.

Laat ons je wasmachine verhuizen

Vind je een wasmachine verhuizen te veel werk, te zwaar, heb je zelf geen tijd of geen zin om zelf je wasmachine te verhuizen? Kies dan voor StudentVerhuizers. Onze professionele verhuizers weten precies wat ze moeten doen om er voor te zorgen dat jouw wasmachine veilig van A naar B komt.

Tips voor het verhuizen van een wasmachine

1. Het loskoppelen van de wasmachine

Dit kun je het beste een dag van te voren doen. Op deze manier heeft de wateraansluiting genoeg tijd om leeg te lopen.

Begin altijd met de stekker uit het stopcontact halen, zo voorkom je dat hij per ongeluk aan gaat of dat je een stroomstoot krijgt. Plak het snoer vast aan de machine zodat je er niet over kunt struikelen.

Draai de waterkraan goed dicht en draai de slang los, gebruik hiervoor eventueel een waterpomptang. Laat de slang goed uitlekken en zet hem vervolgens met tape vast (uiteinde omhoog) aan de machine.

Pak een emmer of een teiltje, haal de afvoerslang uit de afvoer en stop het uiteinde in de emmer. Wanneer al het water eruit is kun je de slang dicht maken met tape om morsen op de vloer te voorkomen.

Om er voor te zorgen dat al het water uit het systeem is zet je de wasmachine op een verhoging zodat je hem kunt kantelen. Aan de onderkant van de wasmachine zit een klepje waar de filter achter zit. Zet hier een teiltje onder daarna kun je de filter langzaam openen en door de machine te kantelen het water eruit laten lopen. Sluit hierna de filter weer af.

2. Beschermen van de trommel

Om de trommel te beschermen tegen beschadiging moet je ervoor zorgen dat je deze goed vast zet. Dit kan met hulp van de pinnen of beugels die je bij de levering van de wasmachine hebt gekregen. Wanneer je deze niet meer hebt kun je de bovenkant van de machine eraf halen en de open ruimte vullen met handdoeken of een kussen. Op deze manier blijft de trommel ook tijdens vervoer op zijn plek en voorkom je beschadiging aan de binnenkant van je machine.

3. Buitenkant beschermen

Door middel van een stuk bubbeltjesplastic, beschermfolie of stof, kun je voorkomen dat er krassen aan de buitenkant van de wasmachine komen. Maar dat niet alleen. Je beschermt zo ook de muren en deuren waar je tijdens het verhuizen langs komt.

4. Neem de maten op

Om er zeker van te zijn dat het gaat passen is het belangrijk om van te voren niet alleen de maat van je wasmachine maar ook de afmetingen van de doorgangen van je oude en je nieuwe huis op te meten.

5. Kijk uit met tillen

Een wasmachine is zwaar! Til een wasmachine daarom altijd met minimaal 2 mensen. En denk aan je rug en knieën. Til met de juiste techniek en hou zoveel mogelijk je rug recht.

Contact

Wasmachine verhuizen? Doe beroep op het team van Studentverhuizers. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het verhuizen van uw wasmachine of andere huishoudtoestellen.

Tags:

Piano verhuizenKlusjesman nodigTransportVerhuisfirma Antwerpen