Verhuizen is vaak niet alleen je spullen van A naar B brengen. Voor alle spullen naar de nieuwe woning gebracht kunnen worden, moet er veelal eerst het een en ander opgeknapt worden. Bijvoorbeeld in een aantal ruimtes laminaat leggen. Ziet u op tegen deze klus? De klusjesmannen staan voor u klaar.

 

Hoeveel laminaat koopt u?

Gaat u goedkoop laminaat kopen dan zijn er meerdere planken in een verpakking. Afhankelijk van de dikte van de planken is dat bijvoorbeeld acht of negen stuks. Om te bepalen hoeveel pakken u nodig heeft, meet u eerst de ruimte op. Dan vermenigvuldigt u lengte met breedte en telt er 10% bij op. Dat laatste is nodig omdat u altijd incourante stukjes overhoudt door het zagen. Hoe meer hoekjes de kamer heeft, hoe meer stukjes niet meer te gebruiken zijn. Na het rekenen kunt u het laminaat aan gaan schaffen.

 

Begin bij de basis

Om laminaat te leggen moet de vloer egaal zijn. Grote hoogteverschillen moeten opgelost worden met egalisatie. Kleine verschillen lossen we op met een ondervloer. Die ondervloer werkt ook isolerend en dat maakt dat de vloer direct wat duurzamer wordt. Hij maakt daarnaast dat het laminaat een beetje mee veert. Gelukkig weet u al hoe groot de kamer is, dus weet u ook hoeveel vierkante meters ondervloer nodig is. Het is een prima basis voor de rest van de klus.

 

Met het juiste gereedschap …

Alle tips en tricks weten wij als klusjesmannen. We leggen het laminaat met de lichtinval mee, beginnen in de hoek, weten hoe we zo min mogelijk restafval krijgen en hoe moeten leggen om de naden mooi te laten verspringen. We zijn gewend aan bijzondere hoekjes en leidingen en draaien ons hand niet om voor de laatste rij. Voor u het weet ligt uw nieuwe vloer er goed bij en kunnen we beginnen met de rest van de klus: uw spullen verhuizen.