Heb je net een nieuwe woning gekocht of staat het verbouwen van je huidige badkamer hoog op je wensenlijstje? Dat komt goed uit! In dit artikel geven we je namelijk de tips die je nodig hebt. Het verbouwen van een complete badkamer is een grote klus, want er zijn veel verschillende elementen waar je rekening mee moet houden. Maar wat zijn de essentials? Dat lees je in dit artikel.

De belangrijkste elementen voor jouw droombadkamer

Je raadt het al; de verbouwing van een complete badkamer kan heel duur zijn. Je wilt natuurlijk het liefst alles nieuw aanschaffen, zodat het lang meegaat en het een geheel vormt met elkaar. Echter kunnen de kosten hoog oplopen wanneer je de badkamer in één keer volledig aanpakt. Daarom hebben we de belangrijkste elementen voor jouw badkamer op een rijtje gezet.

 

  1. Een toilet. Een toilet is misschien niet het leukste item om uit te zoeken voor je badkamer, maar het is wel een van de belangrijkste elementen. Het is namelijk erg prettig om een extra wc in huis te hebben, zodat je ’s nachts niet naar beneden moet lopen. Gelukkig bestaat er een groot assortiment aan verschillende toiletten, zodat je een model kunt kiezen dat bij de rest van je badkamer past.
  2. Een bad of douche. De keuze voor een bad of douche is vaak afhankelijk van de ruimte die je hebt in je badkamer. Heb je een ruime badkamer? Dan is het heerlijk om af en toe te ontspannen in een warm bad. Is je badkamer wat krap of lig je niet graag in bad? Dan is een douche de beste keuze voor jou. Met zowel een bad als een douche kun je zelf de stijl van je badkamer bepalen. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende tegel in de douche of een aparte vorm voor je badkuip.
  3. Een badkamer meubel. Dit is een item dat ook zeker niet mag ontbreken in je badkamer. Vaak wordt hier de wasbak in/op verwerkt en dient het als tafel voor je toiletspullen zoals je tandenborstel, tandpasta, crème, haarborstel en haarproducten. Een badkamer meubel kan daarnaast gebruikt worden als opslag voor bijvoorbeeld je handdoeken, door deze onder in het kastje te bewaren.

 

Sta je op het punt om je badkamer een make-over te geven? Succes! Met de bovenstaande tips lukt het je zeker om de belangrijkste elementen in je badkamer te verwerken. Ga je voor het complete plaatje? Vergeet dan niet om wat leuke accessoires zoals geurstokjes of kaarsen aan te schaffen. Dit maakt je badkamer helemaal af.