Tuinmeubels kiezen kan een hele klus zijn. Het zijn namelijk meubels die je lang hoopt te houden en die bij de stijl van je tuin moet passen. Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen en te weten op basis waarvan je het beste jouw tuinmeubels kunt kiezen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kwaliteit en het materiaal goed bij je passen. Er zijn namelijk een hoop aanbieders en het aanbod is breed zoals bijvoorbeeld de tuinmeubelen van VidaXL. Echter is het goed om je breed te oriënteren en helpen we je graag verder met de verschillen in materiaal waarop je kunt letten. Lees snel verder en kom alles te weten over de best passende tuinmeubels voor jou!

Veel mensen die een tuin set online bestellen laten zich leiden door wat ze lezen. Echter is het goed om ook offline te oriënteren naar de mogelijkheden en eens het showroommodel te zien. Alleen zo weet je hoe dat de kleuren echt naar voor komen en of de tuin set wel lekker zit. Om je nu al vanachter de computer verder te helpen, bespreken we onderstaand de voor- en nadelen van een aantal verschillende materialen waarmee tuinmeubels worden gemaakt.

Houten meubelen

Houten meubelen zijn nog steeds erg gewild. Dat is ook niet vreemd, hout heeft namelijk ook echt een eigen uitstraling die warm oogt. Hierbij wordt het vaakst gekozen voor de soort genaamd Teak. Dit heeft te maken met de goede kwaliteit, waardoor de levensduur lang is. Teak is tevens makkelijk te onderhouden.

Het nadeel van dit materiaal is het gewicht. Zo kun je moeilijk de meubels opbergen of verschuiven. Als het meubel op zijn plek staat, dan staat het er tot je besluit het meubel te verplaatsen met een aantal man.

Aluminium

Dit materiaal is, in tegenstelling tot hout, zeer licht van gewicht. Dit is dan ook direct een van de grootste voordelen van aluminium. Ondanks dat het materiaal licht is, is het materiaal toch zeer stevig. Daarnaast heb je over het algemeen veel verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen. Ook zijn de meubels makkelijk en goed te onderhouden. Hierbij is simpel schoonmaken met een natte doek voldoende.

RVS meubels

Wanneer je geïnteresseerd bent in meubels van roestvrij staal, dan moet je weten dat deze meubels goed te combineren zijn met hout. Dit creëert de strakke en moderne look die je echt in je tuin wilt hebben. Daarnaast is ook RVS goed te onderhouden doordat het niet kan roesten. Weinig onderhoud om je tuin mooi te houden. Wie wil dat nu niet?

Rotan en riet

Wil je een romantische en een retro tuin, ga dan voor de rotan en rieten tuinmeubels. Dit zijn de zogeheten pioniers van de tuinmeubels. Ondanks dat dit waarschijnlijk het eerste materiaal is waarmee tuinmeubels gemaakt werden, is dit materiaal alsnog zeer gewild. Het onderhoud hiervan is alleen wel erg intensief. Dit heeft ermee te maken dat deze materialen vaak geweven zijn tot meubels. Daardoor komt er veel viezigheid in de kieren en zijn deze plekken moeilijk te bereiken met schoonmaakspullen.