dekbedovertrekken

Beddengoed

Doe voordat je gaat inpakken al je dekbedovertrekken en ander beddengoed in de was. Dit geeft je een zorg minder op je nieuwe plek en zorgt ervoor dat je stoffen in de best mogelijke staat zijn tijdens het verhuisproces. Eenmaal schoon kan het beddengoed worden opgerold of strak worden opgevouwen. Je kunt ze in een grote of middelgrote doos plaatsen, of wachten en ze gebruiken als ruimtevullers bij het later inpakken van omvangrijke artikelen. Houd er ook rekening mee dat je de nacht voor de verhuizing ergens moet slapen, dus laat alles op je bed tot de laatste dag in je oude huis liggen. Eventueel kun je op Smulderstextiel.be ook simpelweg nieuw beddengoed kopen en het oude weggooien!

 

Meubels

Gebruik gewatteerde kussens en meubelkussens om je grote meubels, zoals het dressoir, de tv-standaard, het bureau en de nachtkastjes, volledig te bedekken. Hiervoor kun je ook gebruik maken van kleine viltjes, zo kun je de vloer beschermen tegen schade door de poten. Demonteer indien mogelijk alle meubels die uit elkaar kunnen om het verplaatsen te vergemakkelijken. Zorg ervoor dat de kleine stukjes op een veilige plaats worden bewaard, zoals in een boterhamzakje dat aan het meubilair is geplakt. Gebruik extra kussens of wikkel lakens om de gedemonteerde meubelstukken te bedekken, eventueel kun je hiervoor zelfs een kussensloop gebruiken.

 

Matras

Het doel bij het inpakken van een matras is ervoor te zorgen dat het tijdens het verhuizen niet scheurt of vlekken krijgt. De eenvoudigste manier om te voorkomen dat vuil, stof en vocht je matras beschadigen, is door deze te verplaatsen met een matrastas. Schuif de tas eenvoudig over je matras en hij is klaar om te verplaatsen, dit is dus een fluitje van een cent!

 

Boeken

Mogelijk staat er in je slaapkamer een kast vol boeken. Je zult deze collectie dan natuurlijk willen meenemen naar je nieuwe huis. Je komt misschien in de verleiding om zoveel mogelijk boeken in elke doos te stoppen, maar houd er rekening mee dat boeken zwaar zijn. Houd je ladingen licht in plaats van te veel te vullen, zodat je later geen problemen hebt met het dragen van je boekencollectie.

 

Opruimen

Voordat je gaat inpakken, moet je beginnen met het opruimen van je kast en dressoir van alle kleding, schoenen of hoeden die niet meer passen of die je niet meer draagt. Je kunt deze artikelen doneren aan een non-profitorganisatie of ze verkopen aan een kringloopwinkel of in een rommelmarkt. Dit zorgt niet alleen voor minder inpakken voor jou, het geeft je ook minder om uit te pakken en te organiseren op je nieuwe adres.