Indien u een verhuizing in de planning hebt staan komt er heel wat op u af. Het uitruimen van uw oude woning vergt heel wat planning en organisatie. Wat neemt u mee en wat laat u achter? Natuurlijk moet u tijdig een afspraak maken met het ophalen van grofvuil.

Maar niet alleen uw oude woning neemt uw tijd in beslag, ook de nieuwe woning moet klaar voor gebruik gemaakt worden. Misschien vergt dit laatste nog wel uw meeste aandacht! Maar wat vaak krijgt de nieuwe woning een andere badkamer, keuken, vloer en moet er geverfd worden. Een verhuizing is dus niet louter spullen van a. naar b. vervoeren; het betekent een zeer drukke periode en voor sommige mensen kan het zelfs ingrijpend zijn.

De oude woning netjes achterlaten

U zult tijdig klaar moeten zijn om de woning op te leveren, meestal één van de laatste dagen van de periode waarin u huurt of de woning verkocht hebt. In geval van huren zult u de woning ook nog eens in de oude staat moeten opleveren. Dus niet alleen ontruimt u de woning, ook zult u misschien wel moeten gaan klussen. Hiervoor kunt u altijd de hulp inschakelen van Studentverhuizers.be. Naast het verhuizen van uw huisraad bieden wij tal van extra diensten, waaronder het uitvoeren van klusjes in uw woning. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Voorbereidingen

Zodra de verhuizers op het afgesproken moment bij u aankomen zullen de dozen klaar moeten staan. Zorg vooraf voor stevige kartonnen dozen. Spaar oude kranten op, zodat deze kunnen fungeren als verpakkingsmateriaal. Zorg voor voldoende vuilniszakken; u kunt er beddengoed e.d. in verpakken en natuurlijk een schifting maken tussen spullen die weg kunnen en hetgeen u wilt meenemen. Bij sommige discounters kunt u overigens prima verhuisbenodigdheden kopen, zie bijvoorbeeld de Action folder volgende week.

#Tip: schrijf op iedere doos de bestemming van de doos. Bijvoorbeeld ‘keuken’, ‘woonkamer’, ‘ouder slaapkamer’ et cetera. Makkelijk voor de verhuizers en gemakkelijk voor uzelf.

Opruimen en inpakken, dit hebt u nodig:

 • Kartonnen verhuisdozen
 • Duct tape, vaak meerdere rollen
 • Zwarte viltstiften
 • Meerder rollen vuilniszakken
 • Stoffer en blik
 • Oude kranten, ter bescherming van spullen

Met deze benodigdheden kunt u in principe direct aan de slag. Werk kamer voor kamer af en pak alles in wat u niet direct nodig hebt voor uw verhuizing. Duct tape is een ontzettend stevig plakband, waarmee u dozen en zakken hermetisch af kunt sluiten. Maar ook afval kunt u samenbinden met duct tape en klaarleggen voor grofvuil.

Vooraf regelen

Natuurlijk regelt u alvast adresverhuizingen, wat kunt u nog meer vooraf regelen?

 • Verhuiskaarten: stel vrienden, kennissen en officiële instanties op de hoogte van uw nieuwe huisadres.
 • Verzekeringen wijzigen, zoals opstalverzekering, brandverzekering, inboedelverzekering.
 • Binnen één week na verhuizing inschrijven bij de gemeente op uw nieuwe adres.
 • Maak alvast een afspraak met de vuilophaaldienst, prik een datum waarop zij het grofvuil komen ophalen.
 • Meterstanden laten opnemen: maak een afspraak met de energiemaatschappij en het drinkwaterbedrijf, voor het opmeten van de eindstand van gas, water en elektriciteit.