Zo kun jij jouw badkamer mooi inrichten

Zoek je inspiratie voor bad kamers? De badkamer is doorgaans de kleinste ruimte van het huis, mits we de toiletruimte niet meetellen. En toch kun je van zo’n kleine ruimte zeker iets moois maken. Hoe je dit precies kunt doen? Wij zochten uit hoe je met de nieuwste badkamertrends een stijlvolle badkamer creëert, zodat deze ruimte goed tot zijn recht komt. Lees snel verder en maak gebruik van onze handige tips.

Chique kranen

Chique kranen zijn onmisbaar in je badkamer. Zo geef je de ruimte een chique en luxueuze uitstraling. Dit is slechts een kleine aanpassing waarmee je al een groot verschil kunt maken. Erg populair op dit moment zijn gouden kranen. Ook koperen, roségouden en zwarte kranen worden veel gezien in badkamers. Hiermee heb je net even iets anders dan anders in de badkamer.

Marmer in de badkamer

Op zoek naar wc inrichting inspiratie? Wat dacht je van marmeren wanden of tegels in de toiletruimte of badkamer? Hiermee oogt de ruimte zeer chique. Je kunt kiezen voor een geheel marmeren badkamer of slechts enkele details toevoegen in je huidige badkamer, zoals het plaatsen van marmeren zeepdispensers, waxinelichtjes, enzovoort. Ga voor mooi wit marmer of pak uit met grijs of zwart marmer.

Kleur op de wanden

Kleur op de wanden wordt steeds meer in badkamers gezien. Je ziet dan ook de meest aparte vormen tegels. De hexagon tegel is hierbij het populairst. Koop prachtige groene, roze of gele tegels om de wanden in je badkamer wat kleur te geven. Kies je voor kleurrijke tegels, dan geef je jouw badkamer een unieke uitstraling.

Hout in de badkamer

Ook hout wordt veel in de badkamer gezien. Hiermee bedoelen we niet echt hout, maar items met een houtlook. Denk aan de meest mooie badkamermeubels met een houtlook of kunststof tegels die vrijwel op echte houten tegels lijken. Maak het geheel af met houten accessoires, zoals een prullenbakje, zeepdispenser, handdoekenrekken, enzovoort. Met houtlook items in je ruimte zorg je voor een warme en sfeervolle uitstraling in de badkamer.

Beton

Beton is helemaal in en zie je veel terug in badkamers met een industriële uitstraling. Kies voor betonnen wanden of tegels of koop een betonnen wasbak. Ook de betonnen douchebak mag zeker niet in jouw badkamer ontbreken. Met beton kun je jouw badkamer zowel een stoere als chique uitstraling geven. Mix beton ook met andere tinten zoals beige en wit om de uitstraling hiervan zachter te maken.