Er zijn veel verschillende cryptomunten. Bitcoin is de eerste officiële cryptomunt en daarmee ook direct de grootste qua marktkapitalisatie. Het is niet zo dat de Bitcoin hierdoor ook automatisch de meest bruikbare cryptomunt is. Er zijn namelijk steeds meer cryptomunten die zich niet alleen richten op het creëren van een decentraal betalingsnetwerk, maar ook op het verbeteren van de wereld op andere vlakken. Een voorbeeld van zo’n cryptomunt is Cardano.

Is Cardano vergelijkbaar met Ethereum?

Cardano is een cryptomunt die onder het grote publiek een stuk minder bekend is dan projecten als Ethereum of Bitcoin. Dat komt mede door het feit dat Cardano minder lang geleden is opgericht dan deze andere twee cryptomunten. Bitcoin valt niet te vergelijken met Cardano aangezien de doeleinden van deze beide cryptomunten ver uit elkaar liggen. In principe valt Cardano beter te vergelijken met Ethereum. Dat komt doordat zij zich beiden richten op het creëren van een blockchain met veel verschillende mogelijkheden. Zo wil Cardano het bijvoorbeeld mogelijk maken om ontwikkelaars apps te laten bouwen op haar blockchain. Dit is ook iets wat al jaren mogelijk is op de blockchain van Ethereum. Daarnaast zijn er nog een aantal andere zaken die zowel op het netwerk van Ethereum als op het netwerk van Cardano mogelijk zijn.

Is Cardano de Ethereum-killer?

Ethereum is al jarenlang de grootste altcoin. Dat wil zeggen dat enkel de Bitcoin qua marktkapitalisatie groter is dan Ethereum. Toch zijn er door de jaren heen verschillende problemen met het netwerk van Ethereum geweest. Hierdoor is de verwachting van veel experts dat er een cryptomunt zal zijn die Ethereum van de troon stoot als grootste altcoin. Cardano wordt vaak genoemd als mogelijke Ethereum-killer aangezien dit een cryptomunt is die soortgelijke mogelijkheden biedt als Ethereum. Bovendien is de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, één van de mensen die heeft meegeholpen aan het ontwikkelen van Ethereum.

Cardano kopen

Veel mensen vinden de ontwikkelingen rondom cryptomunten interessant, maar richten zich toch vooral op het verdienen van geld door middel van het verhandelen van cryptomunten. Als je Cardano een interessant project vindt, kun je eens kijken naar de Cardano koers. In tegenstelling tot de koersen van veel andere cryptomunten is deze relatief stabiel. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen Cardano kopen omdat zij vertrouwen hebben dat Cardano zijn waarde zal behouden.