Van het zuiveren van huishoudelijke artikelen tot het inpakken van uw spullen, het verhuizen van een heel huishouden is geen eenvoudig proces. Gelukkig wordt het met behulp van deze slimme verhuistips en -trucs een stuk makkelijker. Hier zijn 21 oh-zo-gemakkelijker verhuistips en -trucs die iedereen kan gebruiken bij een verhuizing naar een nieuwe woning. Veel succes en een prettige verhuizing!

Vind gratis verhuisdozen bij de recycling van de afgiftepunten
Vork niet over je zuurverdiende geld voor kartonnen dozen. Zoek in plaats daarvan naar gratis verhuisdozen bij uw lokale recyclingpunten. De kans is groot dat u genoeg kartonnen dozen kunt vinden die door de buren zijn weggegooid. Andere plaatsen waar je gratis verhuisdozen kunt vinden zijn Craigslist, Nextdoor.com, Freecycle, boekwinkels, slijterijen, kantoren en U-Haul Box Exchange – om er maar een paar te noemen. Voor meer advies over het vinden over verhuisdozen, kijk hier bij Verhuisbedrijf Rotterdam

Hergebruik van originele dozen voor elektronica en apparaten
Over verhuisdozen gesproken, vergeet niet je oude dozen te hergebruiken. Van de TV tot de blender worden de meeste elektronica en kleine apparaten in kartonnen dozen geleverd. Als u deze dozen toevallig nog hebt, raden wij u aan ze opnieuw te gebruiken voor de verhuizing. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw spullen perfect in de doos passen, maar het bespaart u ook geld aan dozen.

Plan een gratis afhaalactie voor de donatie
Zware meubels, oude kleding en andere huishoudelijke artikelen doorspoelen? Probeer het plannen van een gratis donatie pick-up met een lokale liefdadigheidsinstelling zoals Goodwill, Leger des Heils of Habitat for Humanity. Als u ze uw donaties laat ophalen, hoeft u niet meer alles zelf op te halen, wat betekent dat u meer tijd hebt om u te concentreren op de verhuizing.

Verkrijg citaten van ten minste drie verschillende verhuisbedrijven
Huur niet het eerste verhuisbedrijf dat je interviewt. Probeer in plaats daarvan offertes te krijgen van ten minste drie bedrijven om prijzen en diensten te vergelijken. Zorg er bij het interviewen van een verhuisbedrijf voor dat ze een goede licentie hebben en verzekerd zijn. Voor meer advies over wat u aan uw verhuizers moet vragen bij het interviewen, kijk hier.

Houd veel waterflessen bij de hand bij het verhuizen
Gezien het grote aantal taken bij een verhuizing is het gemakkelijk om de eenvoudige dingen te vergeten – zoals het feit dat u en uw verhuizers veel water nodig hebben op de verhuisdag (vooral in de zomer). Dus kom verhuisdag, we raden u aan om een pakje flessen water mee te nemen naar het nieuwe huis. Vertrouw ons – uw verhuizers zullen u dankbaar zijn.

Maak foto’s van uw spullen voordat u ze inpakt
Verhuizers inhuren? Maak voor het inpakken van uw spullen “voor” foto’s van alle breekbare en/of waardevolle spullen. Als de verhuizer uw spullen tijdens de verhuizing breekt of beschadigt, kan het zijn dat u deze foto’s nodig heeft om een claim in te dienen en een vergoeding te ontvangen.

Kies een verhuisdatum halverwege de week, halverwege de maand
De eenvoudigste manier om geld te besparen bij een verhuizing is te kiezen voor een verhuisdatum halverwege de week, halverwege de maand. Verhuizen in het weekend, wanneer de vraag het grootst is, zal ongetwijfeld duurder zijn. Verhuisbedrijf en vrachtwagenverhuurtarieven zijn doorgaans lager van maandag tot en met vrijdag. Ze zijn ook lager in het midden van de maand in tegenstelling tot het eerste en laatste weekend. Informeer hiervoor eens bij verhuisbedrijfsnellejongens.nl

Plaats een volledig opgeladen iPad of ander iOS-apparaat in een doos om uw verhuizing bij te houden.
Een verhuisbedrijf inhuren om uw lange afstandsverhuizing af te handelen? Afhankelijk van hoe ver u verhuist, kan het een week of langer duren voordat uw spullen bij het nieuwe huis zijn afgeleverd. Om te allen tijde bij te houden waar uw spullen zich bevinden, kunt u proberen een iPad te plaatsen in een van de dozen die op de vrachtwagen is geladen. Je zou de “Find My iPhone” tool moeten kunnen gebruiken om te allen tijde bij te houden waar je iOS-apparaat zich bevindt, wat je ook zal vertellen waar je spullen zich bevinden.

Kleurcode van uw verhuisdozen en huishoudelijke artikelen met post-it notities
Verspil geen geld aan mooie bewegende etiketten. Gebruik eenvoudige gekleurde post-it notities om uw dozen te coderen bij het verhuizen. Plaats bijvoorbeeld een roze post-it briefje op alles wat je wilt doneren en een groen post-it briefje op alles wat je wilt verkopen. Plaats oranje post-it notes op dozen met keukenartikelen; plaats blauwe post-it notes op dozen met kantoorartikelen, enz.

Gebruik schuimrubberen zakjes voor borden, kommen en glaswerk.
Het afdekken van items in plastic wikkels en demping kost tijd en veel verpakkingstape om vast te zetten. Probeer in plaats daarvan eenvoudige schuimrubberen zakjes te gebruiken om alles vast te houden, van serviesgoed tot glaswerk. Het enige wat je hoeft te doen is het item in het schuimrubberen zakje te schuiven en het in een doos te plaatsen. U kunt hier een voorbeeld van een schuimrubberen zakje vinden.

Neem een deurstopper mee
U moet de voordeur openhouden op de verhuisdag om de spullen gemakkelijker in en uit het huis te kunnen brengen. Het kan ook zijn dat u een achterdeur of binnendeur de hele dag open moet houden. Om het u gemakkelijker te maken, raden wij u aan om op de verhuisdag een deurstopper mee te nemen naar het huis.

Plaats zware spullen in kleine dozen
Hoewel het verleidelijk is om zware voorwerpen in grote dozen te plaatsen, is het altijd het beste om ze in kleine dozen te plaatsen. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om de dozen te dragen, maar het voorkomt ook dat uw spullen uit de doos vallen.