Verhuizen inpakken tips

Verhuizen inpakken tips2018-01-17T10:30:18+01:00

We hebben op Studentverhuizers.nl al eerder geschreven over het belang van een verhuisplan. In het verhuisplan dien je natuurlijk ook aandacht te besteden aan het inpakken van al je spullen. Van kleine onderdelen tot zwaar meubulair. Hoe pak je dat eigenlijk aan?

Loos de overbodige spullen in huis

Na al die jaren in dezelfde woning heb je vaak een grote hoeveelheid spullen verzameld. Van kasten, tot speelgoed van de kinderen en onnodige spullen. Bij een verhuizing is het allereerst van groot belang dat je inventariseert welke spullen je wilt meenemen en welke weggegooid kunnen worden. Zo voorkom je dat je nieuwe woning direct volgepropt staat met overbodige spullen en overal de ruimte al gevuld is. Het is natuurlijk ook erg fijn als je weer wat ruimte hebt voor nieuwe spullen.

Pak alles op de juiste manier in

Van schroeven tot grote kasten. Alles in huis moet op de juiste manier worden ingepakt en/of gedemonteerd. Door hier een plan van aanpak voor te maken weet je zeker dat alle spullen mee kunnen op de dag(en) van de verhuizing en voorkom je onnodige stress.

Zo is het belangrijk om krasgevoelige meubels te beschermen met stretchfolie en tape, bescherm product die breekbaar zijn en bescherm je bankstellen en matrassen met speciale beschermhoezen. Op deze manier voorkom je onnodige krassen, breuken en deuken en komen al je spullen veilig en heel aan op de plaats van bestemming.

Tevens dien je te kijken of grote meubels wel echt gedemonteerd dienen te worden. Het is zonde van je tijd als dit niet nodig bleek. Grote meubels kunnen zwaar zijn, maar onze specialisten zijn wel wat gewend. Mocht het makkelijk naar buiten te tillen zijn, niet té zwaar te zijn en in de verhuiswagen passen dan is het wellicht makkelijker om het niet te demonteren. Overleg dit vooraf wel met onze adviseur, zodat je op de verhuisdag niet voor verassingen zal staan.

Waardevolle spullen neem je zelf mee

Wij adviseren ten alle tijden om je waardevolle spullen, denk aan paspoorten, geld en sieraden, altijd zelf te verzamelen en verhuizen naar de nieuwe locatie. Het is nooit verstandig om deze waardevolle spullen te laten verhuizen door anderen. Hoewel het logisch lijkt zien wij nog regelmatig gebeuren dat zeer waardevolle spullen gewoon in de verhuisdozen worden gedaan zonder dat dit besproken is.

Slechts een deel van alle tips!

Deze 3 onderdelen zijn van groot belang in de verhuizing maar uiteraard komt er nog veel meer bij kijken. Het inpakken van al je spullen is in ieder geval een belangrijk en essentieel onderdeel die, indien goed voorbereid, vlekkeloos kan verlopen en veel stress voor je kan wegnemen.

In dit artikel krijg je nog meer tips. Volg sowieso onze blog om regelmatig tips, trends en nieuws op het gebied van verhuizen te ontvangen.

One Response to Tips voor het inpakken van al je spullen bij de verhuizing

  1. […] Tips voor het inpakken van al je spullen bij de verhuizing October 5, 2016 By: Chelsea Bosters In: Studenten-tips No Comment Een verhuizing kan snel in de papieren lopen en om die reden is het verstandig om vooraf goed na te denken hoe en óf je kosten kunt besparen. Elke besparing is mooi meegenomen, en uit ervaring weten wij dat je tot 35% van de kosten op je verhuizing kunt besparen. Hiervoor moet je nadenken over een paar belangrijke vragen, wij delen deze adviezen in dit artikel. 1. Kies de juiste dag om te verhuizen Een verhuizing kun je al ruim vooraf inplannen. Zo kun je dus ook rustig kijken naar de meest voordelige dag om een verhuisbedrijf in te schakelen. Weekenden zijn populairder, aangezien meer mensen dan vrij hebben. Maar doordeweekse dagen zijn voordeliger aangezien dit de ‘normale’ werkdagen zijn voor verhuisbedrijven. Velen hanteren een opslag van 20 tot 30% op zaterdag. Op zondag hanteren ze zelfs opslagen tot 100%! 2. Overbodig is overbodig Overbodige spullen dragen bij aan een grotere inboedel en hierdoor gaan de verhuiskosten ook omhoog. Oude huishoudelijke spullen kun je inleveren bij de gemeente of bij de gekochte winkel. De kosten hiervoor verschillen per winkel en gemeente, maar bijna altijd doen ze het gratis. Det is dus verstandig om vóór de verhuizing de inboedel door te lopen en overtollige spullen weg te gooien. Zo kunt u efficiënter gebruik maken van de capaciteit, tijd en mogelijkheden van het verhuisbedrijf. Door de ruimte in een verhuiswagen beter te gebruiken heb je minder ritten nodig, wat uiteraard de transportkosten omlaag zullen brengen. 3. Zelf doen is kosten besparen Je zult uiteraard begrijpen dat je kosten kunt besparen door zelf de handen uit de mouwen te steken. Uiteraard heeft iedereen zo zijn capaciteiten, kijk daarom goed na wat je wel en wat je niet kunt. Ga geen zware spullen dragen als je alleen bent en neem niet te grote risico’s. Maar kleine spullen kun je wel verzamelen in een doos en deze wellicht zelf verhuizen. Een aantal dozen past altijd wel in je auto en zo kun je toch tilwerk en eventuele extra ritten besparen voor de verhuizers. Mocht je zelf de verhuisdozen niet kunnen verplaatsen, dan kun je ze wellicht wel al vullen en verpakken. Op deze manier hoeven de verhuizers niets/minder in te pakken. En dit zal uiteraard ook te merken zijn in je portomonnee. […]

Ga naar de bovenkant