Verhuizen doe je niet iedere dag. Daarom is het van belang om goed na te gaan waar je op moet letten bij een verhuizing en duidelijk hebben wat er allemaal bij komt kijken. In dit artikel vind je daarom tips waar je allemaal op moet letten wanneer je gaat verhuizen. Dan heb jij meer tijd om te dromen van je nieuwe huis. We gaan er in deze tips even vanuit dat je woning al is verkocht of de huur is opgezegd, wel zo makkelijk!

1 . Nieuwe woning opmeten

Wat kan er wel mee en wat niet? Als je al weet hoeveel- en welke ruimte je nieuwe woning heeft kun je veel beter nagaan welke spullen je wel en niet kan meenemen naar je nieuwe woning. Wellicht is de keuken tóch de klein voor die grote amerikaanse koelkast en past de zware kast uit de slaapkamer wel helemaal niet meer in de nieuwe slaapkamer.Verhuizen

 1. Verzekeringen regelen

Ben je goed verzekerd voor eventuele schade en problemen rondom een verhuizing? Ook dit is érg belangrijk om goed te bekijken. Voorkom problemen en regel duidelijke verzekeringen, ook omtrent je nieuwe woning uiteraard.

 1. Gas, water en licht regelen

Je wil natuurlijk niet in een koud nieuw huis ‘thuiskomen’. Regel vóór de verhuizing ook het gas, water en licht. Zo kom je toch het liefst thuis? Vergeet ook zeker niet om in je huidige woning het gas, water en licht volledig af te sluiten.

 1. Verhuizing plannen

Maak een verhuisplanning. Waar je hierbij op moet letten zijn de dagen die de verhuizers je komen helpen en wat in die dagen gedaan kan worden. Welke spullen moeten naar de nieuwe woning en welke mogen weggegooid worden. Kijk ook goed of alle spullen die je mee wilt nemen passen in de nieuwe woning, mocht dit niet zo zijn dan kun je er ook voor kiezen om spullen (tijdelijk) op te slaan.

 1. Weggooien wat niet mee moet

Het is al eerder genoemd, maar gooi vooraf al de onnodige spullen weg. Dit bespaart tijd, energie en kosten. Het kan maar alvast weg zijn, toch?

 1. Opslagruimte regelen

Deze is uiteraard optioneel. Wil je spullen opslaan die niet in je nieuwe woning passen, dan is een (tijdelijke) opslagruimte een erg goede optie. Hierdoor kun je, voor relatief weinig geld, je waardevolle spullen veilig opslaan zonder stress. Erg belangrijk!

 1. Op tijd beginnen met inpakken

Begin tijdig met het inpakken van je bezittingen. Ga hierbij ook na welke opbergdozen breekbare spullen bevatten en geef dit aan op de dozen. Zo sluit je fouten hierin uit.

 1. Meubels tijdig uit elkaar halen

Maak het makkelijker voor jezelf en de verhuizers door vooraf alvast de meubels uit elkaar te halen. Zo zorg je ervoor dat de oververhuizing sneller gaat, altijd fijn dus.

 1. Ontdooi je koel-/vrieskast enkele dagen van te voren

Wanneer je je koel-vrieskast al enkele dagen van te voren laat ontdooien voorkom je nattigheid. Wel zo handig als je niet wil dat de koel-/vrieskant bij aankomst bij je nieuwe woning zorgt voor een plas water of natte spullen in de verhuiswagen. Tevens is het erg belangrijk om voor de verhuisdag alle spullen in de koel-/vrieskast eruit te halen, dan is dat alvast gebeurt.

 1. Oude en nieuwe huis schoonmaken

Maak je nieuwe huis goed schoon voordat alle spullen er in komen te staan. Wanneer het huis helemaal leeg is heb je een goede kans om alles nog eens flink op te poetsen, in alle hoeken en gaten.

 1. Opvang kinderen en huisdieren regelen

Optioneel maar zeker niet minder belangrijk. Regelen van de opvang van je kinderen en/of huisdieren is een essentiële. Zo kun je op de dag(en) van verhuizen rustig aan de slag zonder al te veel stress. Fijn!

 1. Gordijnen en andere hangende spullen afhalen

Breng de gordijnen en alle andere hangende spullen alvast naar je nieuwe woning of opslag. Het kan maar vast gedaan zijn, en dit is (vaak) niet zo zwaar. Mocht dit wel zo zijn dan helpen wij hier uiteraard graag mee op de verhuisdag(en) zelf.

 1. Kamers controleren op vergeten spullen

Het huis is helemaal leeg. Je neemt even goed afscheid van je oude woning en loopt nog eens goed door alle kamers om goed te checken of je toch niet iets bent vergeten. Zeker doen, er blijven namelijk erg vaak (waardevolle) spullen liggen.

Succes met onze verhuistips!

Wij hopen dat je er veel aan hebt. Wellicht zijn onze 40 (extra) verhuistips nog iets voor je. Hierin staan 40 korte tips waarbij je ook wat meer duidelijkheid krijgt over zaken rondom het verhuizen van je spullen die voor jezelf of voor ons als verhuizers erg waardevol zijn. Zo maken we het samen zo makkelijk mogelijk. En dat is waar wij naar streven!