Tips om goedkoop te verhuizen

Tips om goedkoop te verhuizen2018-01-17T10:27:12+01:00

Een verhuizing kan snel in de papieren lopen en om die reden is het verstandig om vooraf goed na te denken hoe en óf je kosten kunt besparen. Elke besparing is mooi meegenomen, en uit ervaring weten wij dat je tot 35% van de kosten op je verhuizing kunt besparen. Hiervoor moet je nadenken over een paar belangrijke vragen, wij delen deze adviezen in dit artikel.

1. Kies de juiste dag om te verhuizen

Een verhuizing kun je al ruim vooraf inplannen. Zo kun je dus ook rustig kijken naar de meest voordelige dag om een verhuisbedrijf in te schakelen. Weekenden zijn populairder, aangezien meer mensen dan vrij hebben. Maar doordeweekse dagen zijn voordeliger aangezien dit de ‘normale’ werkdagen zijn voor verhuisbedrijven. Velen hanteren een opslag van 20 tot 30% op zaterdag. Op zondag hanteren ze zelfs opslagen tot 100%!

2. Overbodig is overbodig

Overbodige spullen dragen bij aan een grotere inboedel en hierdoor gaan de verhuiskosten ook omhoog. Oude huishoudelijke spullen kun je inleveren bij de gemeente of bij de gekochte winkel. De kosten hiervoor verschillen per winkel en gemeente, maar bijna altijd doen ze het gratis. Det is dus verstandig om vóór de verhuizing de inboedel door te lopen en overtollige spullen weg te gooien. Zo kunt u efficiënter gebruik maken van de capaciteit, tijd en mogelijkheden van het verhuisbedrijf. Door de ruimte in een verhuiswagen beter te gebruiken heb je minder ritten nodig, wat uiteraard de transportkosten omlaag zullen brengen.

3. Zelf doen is kosten besparen

Je zult uiteraard begrijpen dat je kosten kunt besparen door zelf de handen uit de mouwen te steken. Uiteraard heeft iedereen zo zijn capaciteiten, kijk daarom goed na wat je wel en wat je niet kunt. Ga geen zware spullen dragen als je alleen bent en neem niet te grote risico’s. Maar kleine spullen kun je wel verzamelen in een doos en deze wellicht zelf verhuizen. Een aantal dozen past altijd wel in je auto en zo kun je toch tilwerk en eventuele extra ritten besparen voor de verhuizers.

Mocht je zelf de verhuisdozen niet kunnen verplaatsen, dan kun je ze wellicht wel al vullen en verpakken. Op deze manier hoeven de verhuizers niets/minder in te pakken. En dit zal uiteraard ook te merken zijn in je portomonnee.

Laat die verhuizing maar komen

Veel mensen hebben te veel stress voor de verhuizing. Al weken voordat de verhuizing wordt ingezet beginnen de meesten al te stressen. De reden is begrijpelijk, je verhuist naar een nieuwe plek en er zal veel gaan veranderen. Maar met iets meer structuur en duidelijkheid vooraf kun je vrijwel alle stress wegnemen.

Wij schrijven hier regelmatig over, zo delen wij tips voor het inpakken van je spullen, delen wij 51 handige verhuistips en zelfs een volledig artikel waarin wij van A tot Z uitleggen waar je aan moet denken bij een verhuizing. Kortom; wij helpen je graag om de stress weg te nemen en juist te genieten van dit mooie moment. Een nieuwe plek, een nieuwe omgeving. Nu ben je er klaar voor!

Ga naar de bovenkant