Verhuizen is voor veel mensen een stressvolle onderneming die veel tijd, energie en zwetende momenten oplevert. Waar moet je allemaal aan denken? Vergeet je misschien tóch niet iets? Aangezien Studentverhuizers al jarenlang dé specialist is op het gebied van verhuizingen maken wij ook graag het voortraject een stuk makkelijker voor je. In dit artikel krijg je 11 tips en reminders zodat deze periode lekker vlot verloopt.

 

1. Huur oude woning opzeggen / Oude woning te koop aanbieden

Handig! Regel eerst de huuropzegging van je huidige woning of verkoop ervan én regel een nieuwe woning. Logisch, maar we vermelden het graag even.

2. Afspraak maken met verhuisbedrijf

Ga dan aan de slag met het regelen van een van de laatste stappen in het proces. Door snel en direct goede afspraken te maken met je ideale verhuisbedrijf voorkom je dat je in tijdnood komt op het moment dat je eruit wil of moet. Door direct een afspraak in te plannen voor de gewenste datum(s) voorkom je volboekingen of teleurstellingen. Start hier dus ook direct mee!Verhuis hulp

3. Hypotheekregelen

Altijd handig om ook direct al je hypotheken na te lopen en/of te regelen indien van toepassing. Zo voorkom je achteraf problemen.

4. Internet, bellen en tv

Het kan niet erger! Je bent eindelijk in je nieuwe woning en komt erachter dat je nog geen internet hebt, niet kan bellen en/of geen tv kunt kijken. Kost je weer een aantal dagen waarin je je met stress in je woning doorbrengt. Regel dit daarom ruim vooraf, zodat je wellicht al voor de verhuizing (als de woning al beschikbaar is) kunt genieten van alle luxe die je gewend bent.

5. Energie afsluiten en aansluiten

Fijn, je komt aan in je nieuwe woning en het is heerlijk op temperatuur. Dat is pas thuiskomen! Energie is uiteraard een basisbehoefte voor ons en om die reden is dit essentieel om te regelen vóórdat je je nieuwe woning betrekt. Niemand zit erop te wachten om na de verhuizen ng een paar dagen bij familie of vrienden te moeten slapen omdat je kleumend van de kou op bed moet liggen. Uiteraard moet je ook regelen dat de energie in je huidige woning wordt afgesloten. Zo voorkom je extra kosten.

6. Scholen inlichten

Het is van belang om ook de school/scholen van de kinderen in te lichten wanneer je gaat vertrekken. Leuk om voor de kinderen dan ook een mogelijk afscheidsfeestje in te plannen, zeker als je niet zomaar om de hoek verhuist. Tevens is het belangrijk om eventuele sportclubs of activiteiten waarbij de kinderen betrokken zijn even te informeren. Zo weten ze ervan en voorkom je onduidelijkheden en zelfs eventuele kosten.

7. Mogelijkheden van huursubsidie

Wanneer je een woning gaat huren kun je misschien wel huurtoeslag krijgen. Wanneer je huur in verhouding tot je inkomen relatief hoog is, kun je kijken of je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in huur. Hier zitten wel vele voorwaarden aan verbonden, laat je hier dan ook goed over adviseren. Altijd mooi meegenomen natuurlijk.

8. Verhuisverlof regelen met werkgever

Neem minimaal 1 dag vrij voor de verhuisdag, of meer als dit nodig is. Zo voorkom je dat je vrienden, kennissen en familie moet vragen om te helpen in deze periode. Je wilt immers zelf enige regie hebben, toch?

9. Mogelijke vergoeding verhuiskosten

Je kunt verhuiskostenvergoeding krijgen als je moet verhuizen omdat uw woning wordt gesloopt of gerenoveerd. De verhuurder moet jou ook een verhuiskostenvergoeding betalen als hij de huur zelf beëindigt omdat hij een geldend bestemmingsplan wil verwezenlijken. Mocht je in een van deze situaties zitten, vraag dan advies zodat je ook deze optie goed hebt bekeken.

10. Mogelijkheden belastingaftrek voor verhuiskosten

Als je gaat verhuizen wordt je uiteraard opgezadeld met verhuiskosten. Denk hierbij aan verhuisdozen, werkuren en uiteraard het transport. Al deze kosten kunnen behoorlijk oplopen, wat het dan ook interessant maakt om te bekijken welke kosten aftrekbaar zijn en welke niet. Op deze manier voorkom je extra kosten die voorkomen hadden kunnen worden. Handig!

11. Opmeten van je nieuwe woning

Hoeveel ruimte heb je in je nieuwe woning? Door alles op te meten voorkom je teleurstellingen en eventuele overbodige kosten bij het vervoeren van deze spullen. Het is al balen als je prachtige bank of tafel net niet past in je nieuwe woning. Het maakt het dubbel zo zuur als je dan ook nog extra kosten kwijt bent voor het vervoeren hiervan.

12. Opruimen wat je niet meeneemt

je woont wellicht al jaren, of tientallen jaren in die woning en hebt spullen bewaard waarvan je het bestaan wellicht niet eens wist. Ga dus vóór de verhuisdag(en) kijken welke spullen je wel en welke je niet mee wilt nemen. Ruim de spullen die je niet mee wil nemen alvast op, zodat je effectief aan de slag kunt met de verhuizing op de dag(en) zelf. Wij hopen dat we je met dit artikel iets meer rust en vertrouwen hebben gekregen over je komende verhuizing. Mocht je hierbij een professionele verhuizer zoeken, Studentverhuizers helpt je hier graag bij.