Ontruimen bij verhuis

Ontruimen bij verhuis2018-01-17T09:42:20+01:00

Bij een verhuizing komt helaas vaak meer kijken dan alleen je inboedel van a naar b verhuizen. Hierbij komt een goede voorbereiding goed te pas, vaak is het fijn als je een plan opstelt samen met het verhuisbedrijf. Deze helpende hand heeft ruime ervaring, of het nou gaat om een grote of kleine ruimte.  

Wat verstaat StudentVerhuizers onder ontruimen? 

Het ontruimen van een woning kan kort omschreven worden als: ‘het (kaal) opleveren van het pand of de woning zoals afgesproken met de eigenaar of verhuurder’. Bij een ontruiming worden er vaak eisen gesteld door de eigenaar of verhuurder van het pand of woning. Je moet je houden aan bepaalde oplevercriteria en dit schiet er vaak bij in. Je kan tenslotte niet overal aan denken en de verhuizing op zich is al een heel geregel. De woning moet vaak binnen een kort tijdsbestek worden opgeleverd zoals je deze destijds betrokken hebt.

Waar moet je allemaal aan denken bij een ontruiming?

Allereerst is het belangrijk dat je samen met de eigenaar of verhuurder kortsluit wat de oplevercriteria zijn. Denk hierbij aan het witten van de muren, mogen er lampen aan het plafond blijven hangen, moeten er beveligingskapjes over de elektra in huis geplaatst worden, moeten de gaten in de muur opgevuld worden en zo zijn er nog talloze voorwaarden voor het opleveren van een woning. Alleen de mededeling ‘bezemschoon opleveren’ is dus niet voldoende. Maak concrete afspraken en zorg ook dat deze op papier staan.

Afval; wat moet je ermee?

Begin tijdig met het in kaart brengen wat weg kan en wat niet. Het handigste is om per kamer alles in te pakken en te bekijken wat je eventueel nog kan gebruiken. Zijn er grote spullen die weg moeten? Meet dan eerst op wat er wel en niet door de deur past en maak hier een lijstje van.

Natuurlijk is er ook een hoop afval wat ergens naar toe moet bij het ontruimen van een woning. Bepaal op voorhand of je een container nodig hebt, of dat er ook een mogelijkheid is om met een aanhanger naar de stort te rijden. Geef deze dingen van te voren goed aan, hiermee voorkom je dat je het overzicht verliest tijdens het ontruimen van de woning.

Er zijn natuurlijk ook altijd meubels, huishoudelijke apparaten en accessoires waar je iemand anders erg blij mee kan maken. Laat deze naar een kringloopwinkel brengen, sponsor een goed doel of vraag in je vriendenkring rond of je hen er nog blij mee kan maken. De stort is immers niet gratis en ook de tijd die een eventuele helpende hand biedt is kostbaar. Als je dit van te voren allemaal al regelt is het ontruimen van een woning sneller klaar.

Ontruiming bij overlijden 

Jammer genoeg komt het vaak voor, een huis moet kaal opgeleverd worden en worden leeggemaakt bij overlijden van een naaste. Je zit middenin een rouwproces en er wordt van je verwacht dat je snelle beslissingen maakt in een kort tijdsbestek. Voorkom dat spullen met sentimentele waarde per ongeluk worden weggegooid of je uit frustratie een kringloopwinkel belt om alles op te komen halen. Naast dat spullen bepaalde waarde hebben, kun je hierdoor ook bijzondere erfstukken weggooien. Laat daarom altijd eerst een taxateur langskomen voordat je beslissingen maakt.

Vergeet ook niet dat je er niet alleen voor staat, we raden altijd aan om hulp in te schakelen. Zoals eerder gezegd, de woning moet vaak binnen een korte tijd leeg worden opgeleverd en om beslissingen waar je later spijt van krijgt te voorkomen helpt StudentVerhuizers graag voor een lage prijs bij het ontruimen na overlijden.

Schakel professionele hulp in

Het voordeel van een helpende hand is dat je nergens over na hoeft te denken. Het is dan ook veelal voordeliger dan wanneer je zelf gaat ontruimen. Niet alleen financieel, maar ook fysiek is het vaak niet te doen om alles zelf aan te pakken.

De voordelen van StudentVerhuizers op een rij:

    • Ontruimen voor elk budget
    • Ontruimen op basis van een ontruimplan en de oplevercritera
    • Alle benodigde gereedschappen aanwezig
    • Heldere communicatie

Op zoek naar een professionele, betaalbare en betrouwbare partij op het gebied van verhuizingen en ontruimingen? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten kijken samen met jou voor een passende oplossing.

Ga naar de bovenkant