Laat je post mee verhuizen

Laat je post mee verhuizen2018-01-17T10:34:12+01:00

Niet alleen het verhuizen van jezelf en je spullen is belangrijk, maar ook het mee laten verhuizen van post. Hoe handig is het, als ook je post voortaan naar je nieuwe adres gaat? En hoe tijdbesparend is het als bedrijven en instellingen waar jij mee te maken hebt op de hoogte zijn van waar je nu woont? De Verhuisservice van PostNL is ideaal om zo ook op gemakkelijke en effectieve wijze de verhuizing van je post te regelen. In deze blog wordt uitgelegd wat het inhoudt en hoe je dit regelt.

Wat is de Verhuisservice voor je post?

Bij een verhuizing kun je makkelijk je post automatisch laten doorsturen naar je nieuwe adres. Ook wordt meteen je nieuwe adres doorgegeven aan alle bedrijven waar jij mee te maken hebt. Denk hierbij aan je verzekeraar, bank, energieleverancier, telecombedrijf en andere bedrijven. Met deze service ga je zo geen belangrijke post missen en bespaar jij tijd omdat hiermee het werk uit jouw handen wordt genomen.

Hoe werkt de Verhuisservice?

Ga naar de website van PostNL en typ in de zoekbalk ‘Verhuisservice’.

Je kunt in vijf eenvoudige stappen deze service starten.

 1. Invullen van gegevens
 2. Periode van post doorsturen en tarieven
 3. Adreswijziging doorgeven aan bedrijven
 4. Controleren en betalen van de aanvraag
 5. Versturen van de aanvraag en ontvangen van de bevestiging

Stappen 1,2 en 3 worden hieronder besproken.

Invullen van gegevens

In dit onderdeel kun je aangeven op de site of je al bent verhuisd en zo ja wanneer. Wanneer je nog moet verhuizen kun je invullen per wanneer je gaat verhuizen.

Verder kun je aangeven of je alleen bent verhuisd of gaat verhuizen en of er mensen op het oude adres achterblijven. Als er op het oude adres iemand achterblijft met dezelfde achternaam dan is deze Verhuisservice niet mogelijk.

Tot slot maakt het niet uit bij het gebruik van deze service of je gaat verhuizen, naar een adres in Nederland of in het buitenland.

Periode van post doorsturen en tarieven

De periode waarin je je post doorgestuurd wil krijgen kun je aangeven en hierbij kiezen tussen de volgende periode.

Post doorsturen                                  Prijs per week   2 weken                                                     €2,95 1 maand                                                    €2,85 3 maanden                                              €2,25 6 maanden (20% korting)              €2,05 €1,65 12 maanden                                           €1,45 Adres wijzigingen doorgeven aan bedrijven is gratis!

Adreswijziging doorgeven aan bedrijven

Uiteraard erg fijn dat PostNL het informeren van bedrijven over je nieuwe adres voor rekening neemt. Dit scheelt jouw kostbare tijd! Belangrijk is wel dat je PostNL voorziet van jouw correcte en volledige gegevens, zodat de Verhuisservice goed opgestart kan worden maar ook vlot en soepel kan verlopen.

Benodigde gegevens hiervoor zijn: klant- en polisnummers maar ook bankrekeninggegevens etc.

Selecteer dan de bedrijven die je wil informeren over jouw verhuizing en dan geeft PostNL het nieuwe adres door. Let wel, dat de tijd die nodig is om jouw adreswijziging te verwerken kan verschillen per bedrijf.

Voorwaarden van Verhuisservice

Tot slot als laatste punt: de voorwaarden van de Verhuisservice. Binnen PostNL kan veel doorgestuurd worden maar niet alles. Hieronder zie je wat er wél en niet met de Verhuisservice kan worden doorgestuurd.

Post die doorgestuurd wordt

 • Post waarop de achternaam die je bij de Verhuisservice hebt opgegeven in zijn geheel voorkomt
 • Poststukken die door de brievenbus passen (38 x 26,5 x 3,2 cm) en lichter zijn dan 2 kg
 • De post van een adres in Nederland naar een adres in Nederland
 • De post van een adres in Nederland naar een adres in het buitenland
 • Aangetekende briefpost die doorgestuurd wordt naar een adres binnen Nederland

Post die niet doorgestuurd wordt

 • Post geadresseerd aan iemand met een andere achternaam
 • Poststukken die niet door de brievenbus passen (38 x 26,5 x 3,2 cm) en/of zwaarder zijn dan 2 kg
 • De post van een adres in het buitenland naar Nederland
 • Poststukken die door andere postbedrijven worden bezorgd
 • Poststukken gericht aan jouw postbus: gebruik hiervoor de Zakelijke Doorzendservice
 • Poststukken gericht aan een NAPO-adres
 • Ongeadresseerde post
 • Gerechtelijke brieven

Post meet laten meeverhuizen is dus makkelijk gebeurd. 

Met de verhuisservice van PostNL verhuis je dus ook makkelijk je post mee naar het nieuwe adres. Maar zoals eerder beschreven zijn er op het doorsturen van post enkele uitzonderingen genoemd. Dit is vervelend maar niet onmogelijk om op te lossen. Simpelweg het contacten van de nieuwe bewoners en of je verhuurder kan hierbij helpen.

Vraag de nieuwe bewoner(s) of verhuurder om jou in te lichten als er toch nog post op je oude adres terecht komt. Wissel contactgegevens uit toon je dankbaarheid voor hun hulp door het geven van een bosje bloemen. Deze kan tevens dienen als welkomstcadeau in het nieuwe huisje en namens jou als een bedankje voor het nemen van de moeite voor het contacten van jou als er post ligt.

Op deze manier komt de post die niet ondervangen wordt door de doorstuurservice van PostNL, alsnog terecht op het nieuwe adres. Zo wordt post mee laten verhuizen dus net zo makkelijk als het verhuizen van je inboedel!

Ga naar de bovenkant