Het is natuurlijk super spannend als jij binnenkort voor het eerst gaat samenwonen met de liefde van je leven. Maar helaas is niet alles even rooskleurig, hoe zorg jij ervoor dat dit vlekkeloos verloopt? Jullie gaan namelijk van twee totaal verschillende inrichtingen, een gezamenlijk interieur moeten maken. Maar wat als jij van Scandinavisch strak houdt en hij meer van landelijk? Of wanneer hij een liefhebber is van de industriële stijl, maar jij echt absoluut een modern interieur wil. Wij hebben de gouden tips voor jullie op een rij gezet en het geheim van samen inrichten onthuld.
Tip 1: maak een moodboard
Belangrijk is dat je een hele stapel woonmagazines bij de hand hebt liggen, dus vraag vrienden en familie om oude magazines voordat jullie gaan starten. Begin met het maken van foto’s van jouw favoriete items uit jouw huidige interieur. Laat je partner hetzelfde doen, print vervolgens de foto’s uit en knip de meubelstukken en items uit. Nu gaan jullie los van elkaar aan de slag, het hoeft echt geen kunstwerk te worden. Kind kan de was doen! Pak een schaar en knip alle kleuren die jij mooi vindt, items en stijlen uit en plak deze op een groot vel, vergeet niet jouw favo items erin te verwerken die je eerder hebt uitgeprint. Jouw partner doet ondertussen hetzelfde, zorg dus niet dat jullie dit doen in dezelfde ruimte, want dat kan al de nodige discussies opleveren. Wanneer jullie beide klaar zijn presenteer je je moodboard aan je partner. Belangijk is dat jullie elkaar alleen maar de dingen aangeven die je WEL mooi vindt van elkaars moodboard. Deze knip je vervolgens weer uit (ja het is wel even een werkje) en probeer samen tot een gezamenlijk moodboard te komen.
Tip 2: zoek je spullen uit
Doe dit vooral NIET samen! Het is heel erg belangrijk dat je eerst zelf gaat kijken welke spullen weg mogen en welke niet, wanneer je deze selectie hebt gemaakt kun je samen aan de slag gaan. Veel hebben jullie waarschijnlijk al dubbel, zoals een servies e.d.. Hou jullie gezamenlijke moodboard achter de hand en bekijk welke spullen hier wel en niet bij passen. Zorg vooral dat je openstaat voor elkaars mening en elkaar ook positief benadert. Het kan namelijk best zijn dat sommige spullen emotionele waarde bevatten en je kan niet altijd van de ander verwachten dat het niet mee mag omdat jij het niet mooi vindt.
Tip 3: bespaar en verkoop
Vaak is het makkelijker afstand te doen van spullen als je weet dat je er een lekker zakcentje aan over kan houden. Spreek met elkaar een bepaald ‘spaardoel’ af wat jullie gaan doen met de opbrengsten van jullie verkochte spullen. Dit kan vanalles zijn, denk aan een uitgebreid diner, een heerlijke ontspannen vakantie na de verhuizing, of gewoon een weekendje uitwaaien aan zee. Zo weet je dat je je dierbare spullen niet voor niks wegdoet en wordt wegdoen in een keer een stuk makkelijker.
Tip 4: shop ‘till you drop
Belangrijk is dat je begint met het opstellen van een budget voor de nieuwe spullen. Wanneer je al je huidige spullen hebt uitgezocht kom je er vaak achter dat jullie best een nieuwe bank kunnen gebruiken of die ene servieskast van jouw overgroot oma echt de verhuizing niet gaat overleven. Maak dus een gezamenlijk boodschappenlijstje met ‘algemene’ termen wat jullie nodig hebben. Afhankelijk van jullie budget, kunnen jullie van te voren thuis al een aantal websites afstruinen, zodat vriendlief niet de hele dag hoeft door te brengen op de meubelboulevard. Wacht natuurlijk wel even met aanschaffen van grote dingen tot je daadwerkelijk de sleutel van je nieuwe stulpje hebt. Die grote loungebank die jij in je hoofd hebt, kan namelijk best wel eens heel anders uitpakken in het hoekje wat jij voor ogen had.
Met deze tips wordt iedere verhuizing succesvol! StudentVerhuizers denkt graag overal met jullie in mee en doordat we verhuizen tegen lage kosten hebben jullie net even meer centjes over voor te klussen in jullie nieuwe huis. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.