Verhuistips

Verhuistips2018-01-17T10:26:32+01:00
Zoals al eerder besproken kan een verhuizing een zeer stressvolle periode zijn. Voorbereiding, inpakken en uitpakken. Maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken. Wij hebben daarom 5 verhuishacks voor je op een rij gezet die jouw verhuizing een stuk makkelijker en minder stressvol maken. Zo ben jij zeker klaar voor de verhuizing!

1. Geld besparen? Zoek naar gratis verhuisdozen

Een beetje geld besparen is natuurlijk nooit verkeerd. Zeker niet in een verhuisperiode, waar de geldkraan vaak toch al te ver openstaat. Daarom is het mooi als je gratis verhuisdozen kunt vinden. Deze kun je vinden in diverse winkels, supermarkten en groothandels. Wellicht hebben ze nog een paar dozen over?

2. Neem afscheid van onnodige spullen

In al die jaren heb jij vast een hele verzameling gemaakt van zogenaamde onnodige spullen. Spullen die je hebt bewaard omdat ze ‘ooit wel eens van pas kunnen komen’. Vaak is dit niet het geval en liggen deze spullen te verstoffen. Neem afscheid van deze spullen. Maar voordat je het weggooit denk eens na of je er wellicht andere mensen of een organisatie blij mee kunt maken. Zo kunnen je spullen een tweede huis krijgen en maak je er andere (en jezelf) blij mee. Minder rommel en inpakwerk bij de verhuizing en een fijn gevoel. Wat wil je nog meer?

3. Maak een planning

Een strakke planning is essentieel wanneer je gaat verhuizen. Bij een verhuizing komt er namelijk zoveel kijken dat je altijd dingen vergeet zodra je geen planning hanteert. Ga ruim voordat je gaat verhuizen rustig na waar je allemaal aan moet denken en noteer dit in een agenda of notitieboek. Wil je écht niks vergeten? Gebruik dan onze 51 verhuistips.

4. Maak foto’s van elektronische apparaten voordat je ze losmaakt

Eerlijk is eerlijk, niet iedereen is zo technisch onderlegd en al die kabels zorgen ook voor enorme stressmomenten. Je hebt er immers zoveel! Hoe houd je nou overzichtelijk welke kabel waar in moet komen?

Dat los je makkelijk op door vóóraf foto’s te maken van de achterkant van al je elektrische apparaten. Zo weet je direct duidelijk hoe het functionerende eindresultaat eruit moet komen te zien en welke kabel waar in moet. Opgelost!

5. Vergeet je ‘eerste nacht spullen niet’

Een groot drama! Je komt aan in je nieuwe woning en bent doodmoe. Helaas ben je vergeten om spullen voor de eerste nacht los in te pakken. Nu moet je alle dozen losmaken om die tandenborstel en tandpasta, ondergoed en pyjama te vinden. En wat dacht je van de volgende ochtend?

Pak daarom al deze spullen los in en plak er een zichtbaar en herkenbaar label op. Zo weet je direct waar al deze spullen te vinden zijn als je aankomt. Fijn! Verhuizen kan best leuk zijn

Verhuizen kan best leuk zijn

Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en een nieuwe start. Verhuizen moet toch juist leuk zijn? Wellicht kan het dat met deze 5 verhuishacks ooit nog worden. Over 2 weken publiceren wij tevens nog een tweede artikel met nog eens 5 verhuishacks.

Ga naar de bovenkant