De verhuizing is achter de rug. Het klussen en inrichten in de nieuwe woning is gedaan. Eindelijk ben je klaar en met trots wil je je nieuwe paleisje laten zien! Tijd voor een housewarming om zo in één keer aan iedereen de rondleiding te geven en het nieuwe huis in te wijden. Maar hoe pak je de organisatie van zo’n housewarming aan?
Enkele tips zijn:
- kies een goede timing voor housewarming
- stuur de genodigden ook een wenslijstje
- weet op tijd hoeveel mensen je verwacht
- breng buren op de hoogte
- stuur een bedankje
Al deze zaken worden in deze blog besproken.
De juiste tijd voor een housewarming
Na een hectische periode van verhuizen, klussen en inrichten is het verstandig om eerst even zelf goed tot rust te komen. Je wil tenslotte ook uitgerust zijn op je housewarming zelf. Het wennen aan de nieuwe woning en je gesetteld voelen kan wat tijd kosten dus geef die jezelf ook.
Eenmaal uitgerust en ritme gevonden? Dan kan het plannen beginnen. De eerste stap is datum prikken en de genodigden lijst opstellen. Kijk naar een datum die jou het beste uitkomt en pols even onder familie en vrienden wanneer de meesten hiervan kunnen. Is er een datum die de meeste voorkeur heeft? Wacht dan nog even met de uitnodiging tot dat de volgende stap gedaan is.
Voorkom dubbele cadeaus en het overschot aan boodschappen
Voor een housewarming vinden mensen het vaak leuk om wat te geven. Maar ‘wat’ is regelmatig de hamvraag waarop jij antwoord kan geven. Maak op https://www.lijstje.nl/ een wenslijstje van spullen die je graag wil en noteer de emailadressen van mensen die je uitnodigen gaat. Oké, het verrassingseffect van cadeautjes geven is hiermee weg maar je ontvangt tenminste geen dubbele giften en bespaart je gasten het “breken van hun hoofd” over het zoeken naar het perfecte cadeau. Een win-winsituatie toch?
De datum is bekend en het wenslijstje gereed; de uitnodiging kan eruit! Je wil er natuurlijk een onvergetelijk feestje van maken en dat de gasten zich gaan amuseren. Wat ga je halen en wat koken? Handig om te weten hoeveel mensen gaan komen voordat je zit met een overload aan boodschappen. Daarom handig om in de uitnodiging aan te geven vóór welke datum je graag wil weten of iemand komt ja/nee. Zo kunnen de boodschappen hierop afgestemd worden.
Geen ‘Bonje met de Buren’ incidenten
Wellicht ken je het programma ‘Bonje met de Buren’ nog. Veel ruzie tussen buren over verschillende dingen. De top vijf van de meest voorkomende oorzaken zijn volgens het artikel in juli 2016 van Flitsnieuws:
- geluidsoverlast
- overlast door kinderen
- verbouwingen
- overhangend groen
- rookoverlast
Het is maar een housewarming en het houden van een feestje moet natuurlijk kunnen. Wel om het contact met buren een goede start te geven is het fijn om hen op de hoogte te stellen van de housewarming. Laat ze weten wanneer en hoe laat deze plaatsvindt zodat ze voorbereid kunnen zijn.
Een goed feestje maak je nooit in je eentje!
Het feestje is achter de rug; rondleidingen in je huisje zijn gegeven, leuke presentjes heb je ontvangen en de gasten hebben zich geamuseerd. Kortom: het was een geslaagde housewarming! Maar je maakt er niet alleen maar juist met elkaar, een feestje van. Bedank daarom je gasten voor hun aanwezigheid en voor diegenen die iets meebrachten voor hun cadeau. Je bent er blij mee en waardeert dit. Zo heb je de voorbereiding maar ook afhandeling van je housewarming goed aangepakt.