Verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland2018-01-17T10:27:50+01:00
De landsgrenzen zijn binnen de EU verdwenen. Maar dat betekent niet dat je zonder voorbereiding zomaar kunt emigreren in de EU. En ook zeker niet buiten de EU! Waar wij in het vorige artikel advies hebben gegeven oververhuizen binnen de landsgrenzen, doen we dat nu voor het verhuizen naar het buitenland. Emigreren is tegenwoordig een hot item. Vorig jaar verhuisden ruim 120.000 Nederlanders naar het buitenland. En dit aantal is nog steeds sterk groeiend. Een succesvolle emigratie begint met een goede voorbereiding. Meer nog dan wanneer u binnen Nederland gaat verhuizen vraagt een verhuizing naar het buitenland nog meer voorbereiding. Zo moet u beschikken over een geldig paspoort en een werkvergunning, uw financiële zaken afhandelen met de belastingdienst en noem maar op.

Verhuizen binnen de EU

Gelukkig is het verhuizen binnen de Europese Unie niet meer zo moeilijk als dat het vroeger was. De lidstaten van de EU hebben jaren terug veel afspraken gemaakt, zo ook op het gebied van vrij reizen door de EU en vrije handel van goederen. Zo ook dus verhuizen. Dit zorgt ervoor dat je aan de grens geen ellelange procedures meer hebt en je gewoon door kan rijden. Uiteraard moet je je wel voorbereiden en vragen stellen als:

    1. Welke vestigingseisen heeft het land, de provincie en/of de gemeente?
    2. Welke eisen worden er gesteld aan emigranten?

Maar vooraf moet je uiteraard ook goed verdiepen in alle regels en wetten die er in Nederland gelden voor het verhuizen naar het buitenland. Hieronder vind je een overzicht van zaken die vooraf geregeld en/of bekeken dienen te worden:

    1. Papieren in orde maken (Tickets, kopieën van belangrijke documenten, visa en beroepsvergunningen etc.)
    2. Verzekeringen (nakijken en/of nieuwe afsluiten
    3. Diploma’s en certificaten (zijn ze nog geldig/worden ze erkend in vestigingsland?)
    4. Financiën (alle financiën op groen)
    5. Werk- en verblijfsvergunning regelen
    6. Contact opnemen met Belastingdienst (Heb ik alles goed geregeld/afgesloten?)
    7. Onderwijs (voor kinderen)
    8. Huur- of koopcontracten van woning(en)
    9. Internationale verhuizing plannen en regelen

Verhuizingen buiten de EU

Verhuizen buiten de EU kost iets meer voorbereiding. Wie zegt immers dat je wel wordt toegelaten in het land? Wat zijn de eisen die er aan emigranten worden gesteld? En ga zo maar door. Het is tevens erg belangrijk om na te gaan of zaken als verzekeringen en wetgevingen wel gunstig zijn. Je wilt immers niet dat je, na aankomst, achter een aantal vervelende zaken komt. Het is immers is vrijwel geen enkel land buiten de EU nergens zo goed geregeld als in Nederland.

Conclusie

Wij kunnen helemaal begrijpen dat een verhuizing naar het buitenland bij velen kriebels in de buik geeft. Maar een verhuizing naar het buitenland vergt een enorme voorbereiding. Ga daarom goed voorbereid op pad! Wij van Studentverhuizers hopen dat we je middels dit artikel over de belangrijkste zaken voor het verhuizen binnen én buiten de EU voldoende hebben geïnformeerd. Mocht je informatie willen van ons omtrent het verhuizen van uw inboedel, contacteer ons dan.

Ga naar de bovenkant