Redenen waarom verhuizen goed is

Redenen waarom verhuizen goed is2018-01-17T10:09:38+01:00

Verhuizen kan veel stress met zich meebrengen. Een nieuwe omgeving, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes voor de kinderen en een grote stap in het onbekende. Maar, een verhuizing kan juist heel positief werken op je gemoedstoestand en is voor velen juist een goede zet in de juiste richting. In dit artikel geven we je 3 redenen waarom verhuizen juist érg goed voor je is.

1. Een nieuwe omgeving zorgt voor positieve gevoelens

Mensen zijn over het algemeen allemaal bang voor een stap in het diepe. Nieuw is onbekend en maakt daarom ook onbemind. Maar de stap tot verhuizen zetten doet voor veel mensen juist erg goed. Je komt in een (totaal) nieuwe omgeving terecht waardoor je scherp voor de dag komt. Je bent alert, maar staat open voor nieuwe dingen en ervaringen. Je gaat op zoek naar de beste lokale supermarkt, bakker en slagerij. Je gaat scholen langs om te ontdekken waar je kids het beste passen en gaat op zoek naar een nieuwe baan. Je laat jezelf compleet onderdompelen in deze nieuwe omgeving en juist die ervaringen zijn erg goed voor je. Even weg uit de sleur en een nieuw bestaan opbouwen. Je ontdekt dat het leven zoveel meer te bieden heeft.

Je kunt je leven, en die van je de rest van het gezin, deels opnieuw invulling geven. Eerdere ervaringen maken je strikter in beslissingen die je maakt, je weet immers wat je niet wilt.

2. Nieuwe mensen geeft je nieuwe energie

Geef toe, het ontdekken van nieuwe mensen is vrijwel altijd een positief iets. In je oude omgeving was je vriendenkring beperkt tot een handjevol mensen die je tot vrienden beschouwde. Hier maak je een nieuwe start. Die eerste indrukken van jezelf zijn belangrijk, maar mensen kijken je niet meer aan op dingen waar anderen in je oude omgeving je wel op aankijken. Dat kan erg verlichtend werken!

En hoewel je je oude vrienden niet kwijt wilt raken zijn er nog zoveel meer mensen die van waarde voor je kunnen zijn. Ga in gesprek met anderen ouders, ontdek nieuwe plekken voor je hobby’s of sporten en gooi jezelf in het diepe. Fijn, zo kun je écht een nieuwe start maken.

3. Een nieuwe plek. Jouw eigen plek

Niet alleen die oude omgeving kan voor een sleur zorgen. Ook je oude woning kan dat. Zo kan het voorkomen dat het jarenlang wonen in hetzelfde huis of appartement voor een sleur zorgt waar je moeilijk uit komt. Zelfs het regelmatig vervangen van meubels en/of kleuren hoeft dan niet voor het gewenste effect te zorgen.

Het licht in de woning, alsmede vormen en ruimtes kunnen dit dan wel. Het effect van je nieuwe woning kan erg groot zijn op je gemoedstoestand. Het zonlicht wat een uurtje langer schijnt in de huiskamer, de douche waar je je vrijelijk in rond kunt bewegen…. Wat een rust, jouw eigen plekje.

Verhuizen is goed voor je

Het durven zetten van de stap kan enorm positief zijn. Durf eens alle externe factoren aan de kant te schuiven en die stap te zetten. Een nieuwe omgeving, met nieuwe mensen en je eigen plekje kunnen zorgen voor een fantastisch gevoel. Er zijn ergere dingen te verzinnen!

Ga naar de bovenkant